8. BİTKİ ISLAHI PROJE PAZARI ŞARTNAMESİ
1- YARIŞMANIN ADI: 8. Bitki Islahı Proje Pazarı
2- YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUMLAR:
- Akdeniz Üniversitesi
- Antalya Teknokent
- Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB)
- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)
3- KONUSU
Bitki Islahı alanında çalışan üniversite öğrencisi, mezunlar, kamu ve özel sektör araştırmacılarının çalışmalarının sunulabileceği bir ortam oluşturulmasıyla, proje kültürünün yaygınlaştırılması, yeni iş birlikleri ortaya çıkarma amacı ile düzenlenen proje yarışmasıdır.
4- YARIŞMANIN AMACI VE HEDEFLERİ
7.Bitki Islahı Proje Pazarı (BIPP) ile Tarım sektörünün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması amacı ile Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile teknopark araştırmacılarını bir araya getirerek Ar-Ge destek programlarına sanayi-üniversite, sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite ortak proje önerisi sunmaları ve ıslah faaliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
5- YARIŞMANIN DUYURULMASI
Yarışma, düzenleyici kurumların web siteleri ve ilan panoları ile Antalya Teknokent ve TÜRKTOB diğer ilgili kurumların web sitesi, ilan panoları, sosyal medya adresleri üzerinden ilan edilecektir.
6- YARIŞMAYA KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK KOŞULLAR
Yarışmaya bireysel veya istenirse ekip oluşturarak başvuru yapılabilir. Ekip halinde katılımlarda da tüm ekip üyelerinin aşağıdaki katılım koşullarını sağlaması zorunludur.
7- YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI
Fikri ve sınaî haklar kapsamında bütün sorumluluk fikir sahibine aittir. Etkinlikte sergilenecek olan projeler hakkında üçüncü şahıslar ve taraflar hakkında fikri ve sinai hak ihlali nedeniyle açılabilecek kanuni ve hukuki süreçler ile davalar ve yasal takipler, yarışmaya başvuruda bulunmuş fikir sahibi tarafından üstlenilecektir. Bu konuda etkinliği düzenleyen kurumun hukuken sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu hususta etkinliği düzenleyen kuruma 3. kişiler tarafından yöneltilen talepler nedeni ile doğması muhtemel tüm zararlar ilgili katılımcı tarafından tazmin edilecektir. Yarışmada fikir ve konu sınırlaması yoktur. 3. şahıslar ve taraflar hakkında açılacak kanuni ve hukuki süreçler, davalara ve yasal takipler yarışmaya başvuruda bulunmuş fikir sahibi tarafından üstlenilecektir. Yarışmaya giren gerçek kişiler yarışmaya dahil ettikleri veri, örnek, teknik ve ekonomik bilgi, ticarileştirme, araştırma stratejisi, ürün planlaması, fikir ya da kavram, ürünler, hizmetler, yazılım, icatlar, patent de dahil tüm tescilli fikri hak uygulamaları, algoritmalar, formüller, teknoloji, tasarımlar, şemalar, çizimler, mühendislik ve donanım konfigürasyon bilgileri, kaynak kodu, ticari sırlar, mali planlamalar, müşteri listeleri, pazarlar, hesap raporları, ürün fiyatlandırması ve pazarlaması, mali planlar ve iş planları ve know-how da dahil tüm bilgilerin tüm yasal telifi ve kullanım haklarının kendilerine ait olduğunu, herhangi bir 3. parti kişi veya kuruluşun yasal koruması altında olmadığını kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.
8- YARIŞMAYA SON KATILIM TARİHİ
Yarışmaya katılacak projeler, 11/11/20204'e kadar yarışma duyurularında yer alan yöntem ile Antalya Teknokente iletilmiş olmalıdır. Başvuru, proje bilgi ve dokümanlarının teknik aksaklıklar nedeni ile ulaşamaması durumunda, Antalya Teknokent'in hukuken sorumluluğu bulunmamaktadır.
9- YARIŞMA BAŞVURUSUNUN YAPILMASI
Yarışma başvurusu, yarışma duyurularında yer alan yöntemler vasıtasıyla yapılacaktır. Duyurularda belirtilen gün ve saatten sonra teslim edilen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
10- YARIŞMAYA GİREN ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başvurularda doldurulacak formda proje ya da iş fikirlerinin anlaşılır bir şekilde yazılması gerekmektedir.
Değerlendirme belirlenen hakem kurulu tarafından yapılacaktır.
Değerlendirme başvuru formunda iletilen bilgiler üzerinden yapılacak ve projelerin uygulanabilirliği, rekabet potansiyeli, uygulama kolaylığı, verilerin tutarlılığı, iş fikrinin özgünlüğü ve yeniliği, pazar potansiyeli, finansal getirisi konuları değerlendirilecektir.
İlk değerlendirmeden geçen proje başvuruları posterlerini proje alanında sergilemeye hak kazanacaktır.Patentlerin sergilenmesi amacıyla yapılan başvurularda patentlerin tarım teknolojileri alanında olması değerlendirilecektir. Fikri ve sınaî haklar kapsamında bütün sorumluluk fikir sahibine aittir.
11. HAKEM HEYETİ VE JÜRİNİN OLUŞUMU
Hakem Heyeti Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri, Biyoteknoloji, Bitki Genetiği vb. alanlarda uzmanlığı bulunan ülkemizin seçkin üniversitelerin akademisyenlerinden ve Tarımsal Araştırma Enstitüleri uzmanlarından oluşmaktadır. Proje pazarında sergilenecek projeler Hakem Heyeti tarafından değerlendirilecektir.
Akademisyenler, Tarımsal Araştırma Enstitüleri uzmanları ve sektörün önde gelen kamu, özel sektör temsilcilerin oluşan jüri projeleri belirlenen kriterler doğrultusunda proje ve poster sunumları sonrasında değerlendirecek ve ödül almaya hak kazanan projeleri belirleyecektir.
12. SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VE ÖDÜLLER
21 Kasım 2024 etkinlik gününde açıklanacak olup dereceye giren 3 projeye çeşitli ödüller verilecektir.
13- FİNAL TÖRENİ
21 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan final töreni, protokol ve davetlilerin katılımıyla düzenlenecektir.
Son güncelleme : 5.11.2024 09:46:21