3. BİTKİ ISLAHI PROJE PAZARI


Projeler

3. BİTKİ ISLAHI PROJE PAZARI PROJELER

Proje No Proje Ekibi Kurum Projenin Adı
1 Mustafa Kızılşimşek

Adem Kamalak.

Adem Erol
Ömer Süha Uslu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Farklı Silajlık Mısır Çeşitlerinin Agronomik ve Kimyasal Özellikleri İle Silaj Kalitesi, Sindirilebilirliği ve Metanüretim Potansiyeli Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi ve Islah Parametrelerinin Oluşturulması
2 Ayten Salantur

Cuma Karaoğlu                               Fatih Ölmez

Ferhat Kızılgeçi

Nilüfer Akçi

Buket Çetiner

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Ankara Biyoteknolojik Yöntemler Yardımıyla Kısa Sürede Warrior Sarı Pas (Puccinia Striiformis F.Sp. Tritici) Irkına Dayanıklı Ekmeklik Buğday Hatlarının Geliştirilmesi
3 Filiz Baysal

Mustafa Ünlü
Mustafa Bircan
Haluk İhsan Tekin
Cengiz Türkay
Hasan Çelen
Çiğdem Ceren

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Düşük Sıcaklığa Tolerant ve Orta Düzey Tolerant Muz Klonlarının Tescil Edilerek Üretim Ve Ticarete Kazandırılması
4 Ali Tekin
Ziya Dumlupınar
İlker Yüce
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ekmeklik Buğdayda Qtl Analizleri İçin Magıc Popülasyon Geliştirilmesi
5 Ziya Dumlupınar

Ali Tekin

İlker Yüce

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bağlantılı Rekombinant Islah Hatları Kullanarak Yulafta Tane Kavuz Rengi Ve Bazı Tarımsal Verim Özelliklerinin Qtl Ve Doğrulama Analizleri
6 Çetin Sayılğan Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Batı Akdeniz Bölgesi Nohut (Cicer Arietinum L.) Islah Araştırmaları
(Chickpea (Cicer Arietinum L.) Breeding Reserchs For Bati Akdeniz Region)
7 Şeyma Rukiye Yayla Süleyman Demirel Üniversitesi Protoplast Füzyon Yolu İle Hibridizasyon Teknikleri Kullanılarak Marulun Kalite Özelliklerinin Arttırılması
8 Mustafa Yıldız Ankara Üniversitesi Tuza Toleranslı/Dayanıklı Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Çeşit Adaylarının Geliştirilmesi Ve Tuza Tolerans/Dayanıklılık İçin Yapılacak Islah Çalışmalarında Kullanılacak Yeni Ssr Markörlerinin Belirlenmesi
9 Şeyma Sarıbaş Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üniversite- Sanayi İşbirliği (San-Tez) İle Geliştirilen İlk Yerli Patlıcan Anaçları
10 Turgay Seymen Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dünya Biyoçeşitlilik ve Islah Projeleri Veritabanı
11 Ertuğrul Turgutoğlu Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Üniversitesi Fortune Mandarininden Mutasyon Yoluyla Alternaria Alternata F.Sp. Citri Etmenine Karşı Tolerant Mutantların Elde Edilmesi
12 Ali Koç Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Üniversitesi Koç 2015
13 Ali Uzun Az Tohum Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Hibrit Pembe Domates ; Pembesultan F1
14 Sıddık Kaya Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay Florasındaki Bazı Centaurea L. Türlerinin Tohumla Çoğaltma Yöntemlerinin Araştırılması
15 Dr. Filiz Sefer Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Zeytinde Yeni Bir Tat, ‘Hayat’
16 Taner Akar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi “Çayönü “
Siyez Çeşit Adayı
“Çağlar Ötesinden Günümüze”
17 Taner Akar

Mehmet Tekin,

Aytekin Aksoy

Hüseyin Çan

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi “Çatalhöyük “
Gernik Çeşit Adayı
“Organik Makarna Ve Bulgura Antik Dokunuş”
18 Faik Kantar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Erkenci Kinova (Chenopodium Quinoa L.) Çeşitlerinin Islahı
19 Hasan Hacbekir Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Biber Denince Eşsiz Bir Lezzet; Capsicum Baccatum
20 Fulya Uzunoğlu Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü Süs Bitkisi Sektörü Açısından Hatay’ın İris Türleri
21 Ali İlkhan GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gap Bölgesi Arpa Islah Çalışmaları
22 Esra Bulunuz Palaz Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitütüsü Müdürlüğü Kolhisin Uygulamasıyla Poliploid Salep Orkide Bitkilerinin Elde Edilmesi
23 Oktay Sezgin Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Zeytinde Mutasyon Islahı Yöntemiyle Bodur ve Ekonomik Değeri Yüksek Çeşitlerin Geliştirilmesi
24 Faik Kantar Akdeniz Üniversitesi Tarla ve Sera Şartları İçin Soğuk Toleranslı Taze Fasulye (Phaseolus Vulgaris L.) Çeşit Adayları
25 Soner Kazaz Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Melezleme Yoluyla Kırmızı Renkli Yerli Kesme Gül Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Sektöre Kazandırılması
26 Sedat Serçe Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür Çileğinin (Fragaria Xananassa) F Chiloensis ve F. Virginiana Elit Klonları İle Yeninden Oluşturulması
27 Faik Kantar Sudea Proje Danışmanlık Araş. Yat. Ta. Ve Tic. Ltd. Şti, Macenta (Chenopodium Giganteum): Yapraklı Yeşil Sebze Türü
28 Mustafa Çetin Bilge Nesil Gençlik Bilişim Sanat Turizm Derneği İçimlik Sumak
29 Adem Bardak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Zeytinyağı Kalitesinde Yağ Elde Edilebilen Pamuk Islahı
30 Mehmet Karaca Akdeniz Üniversitesi Magik: Moleküler Bitki Islahı İçin Genomik Dna İzolasyon Kitinin Geliştirilmesi
31 Emrullah Güldemir Osterras Tarım Kışlık ve Yazlık Kolza (Brassica Napus) Genetik Tabanının Genişletilmesi
32 Songül Sever Mutlu Akdeniz Üniversitesi Türler-Arası Melezleme Yoluyla Hibrit Zoysia Çimi Islahı
33 Bekir Bülent Arpacı,

Nihal Buzkan,

Selin Ceren Balsak

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Biberde Domates Lekeli Solgunluk Virüsü (Tswv)’Ne Kantitatif Dayanıklılık Mekanizmalarının Araştırılması
34 Ayşe Gül İnce Akdeniz Üniversitesi CRISPR Destekli Hibritten Ebeveyne Ters Bitki Islahı
35 Nurengin Mete Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Zeytinde Süs Bitkisi Potansiyeline Sahip Genotiplerin Belirlenmesi ve Sektöre Kazandırılması
36 Turgay Seymen Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Çözüme Doğru: Geç Çiçeklenen Elma Islahı Seleksiyon-I
37 Beyza Biner,

Mehmet Özdemir,

Hamide Gübbük,

Banu Dal,

Işılay Yıldırım,

Dilek Taşgın

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Antalya İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Antalya Türkiye’de İlk Tropik Meyve Adaptasyon ve Tescil Çalışması
38 Gökhan Öztürk Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Ateş Yanıklığı (Erwinia Amylovora) Hastalığı’na Toleranslı Armut Çeşit Islahı
39 Ayşe Serpil Kaya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Karanfil Çeşit Geliştirme Projesi
40 Özlem Yıldırancan Pamuk Araştırma Enstitüsü Yüksek Protein İçerikli Yağlık Milli Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi
41 Nebahat Sarı Çukurova Üniversitesi Kırkağaç Kavunlarında Katlanmış Haploidi Tekniği İle Geliştirilen Kavunlarda Heterotik Grupların Oluşturulması Ve Yüksek Verimli Ve Kaliteli Fı Çeşit Islahı
42 Merve Güzel Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kolza (Brassica Napus) Hibrit Çeşit Geliştirme Çalışmaları

Son Güncelleme : 26 Kasım Pazartesi 2018
28