Bitki Islahı Proje Pazarı Nedir

Akdeniz Üniversitesi olarak üniversite - iş dünyası iş birliği sonucunda rekabetçi yeni ürünlerin ortaya çıkarılması, yeni teknolojilerin hukuki koruma altına alınarak sanayinin kullanımına sunulması, üniversitemizin ulusal ve uluslararası hibe fonlarından daha fazla yararlanması, üniversite - iş dünyası ortaklı projelerin geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesini sağlamak üzere faaliyetler yürütmekteyiz.

Sanayi ve Ticaret Odaları, Üniversiteler, İhracatçı Birlikleri tarafından çeşitli alanlarda proje pazarları düzenlenmektedir. Proje pazarlarının amacı üniversite, araştırma kuruluşları ve özel sektör kuruluşları arasında ortak Ar-Ge projelerinin oluşturulması, proje iş birliği önerilerine teknolojik veya finansal katkıda bulunulması, ulusal ve/veya uluslararası teknolojik iş birliklerinin sağlanmasıdır.

Antalya Teknokent tarafından farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde şimdiye kadar beş kez organize edilmiştir. Araştırma Enstitüleri ve Üniversitelerden gelen ıslah projeleri firmalar ile buluşturulmuş ve yapılan ikili görüşmeler ile Ar-Ge iş birlikleri için ilk adımlar atılmıştır. Bölgemizin öncelikleri ve Üniversitemizin yetkinlikleri göz önünde bulundurularak tarım sektörü hedef alınmış ve bitki ıslahı çalışmaları yürüten Türkiye'deki araştırmacılar ve firmalar bir araya getirilmiştir.

1. Bitki Islahı Proje Pazarı 3 Kasım 2015 Kremlin Otel

2. Bitki Islahı Proje Pazarı 8 Ekim 2016 EXPO

3. Bitki Islahı Proje Pazarı 29 Kasım 2018 Anfaş EXPO Center

4. Bitki Islahı Proje Pazarı 29 Kasım 2019 Anfaş EXPO Center

5. Bitki Islahı Proje Pazarı 25 Kasım 2021 Anfaş EXPO Center

6. Bitki Islahı Proje Pazarı 24 Kasım 2022 Anfaş EXPO Center

7. BİTKİ ISLAHI PROJE PAZARI (BIPP) 23 Kasım 2023 tarihinde Antalya Teknokent ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) iş birliğinde ulusal olarak düzenlenecektir. BİTKİ ISLAHI PROJE PAZARI (BIPP)'nda önceki yıllarda olduğu gibi Araştırma Enstitüleri ve Üniversitelerden gelen ıslah projeleri firmalar ile buluşturulacak ve Ar-Ge iş birlikleri için çalışmalara başlanacaktır.

Ödüllü olarak düzenlenecek bu proje pazarına ıslah çalışmasının herhangi bir aşamasındaki fikriniz, projeniz veya çeşidiniz ile katılabilirsiniz. Etkinlik kapsamında firmalar veya diğer araştırmacılar ile ortak proje kurgulama, proje fikriniz kapsamında iş birlikleri geliştirme ve yatırımcılarla tanışma fırsatı yakalayabilir ve proje ödüllerinden faydalanabilirsiniz.

Eklenme tarihi :27.09.2023 09:16:28
Son güncelleme : 10.10.2023 16:07:21